terug naar de overzicht

 

Middelburg / Vlissingen

29 en 30 oktober

 

De Grafiekestafette eindigt in Middelburg en Vlissingen. Er zijn diverse evenementen, waaronder de Grafiekbeurs in Vlissingen en een lezing over Rembrandt in het Zeeuws museum. Ook al eerder in oktober zijn er bijzondere activiteiten rondom grafiek, deze staan vermeld in een apart kader.

 

1

Boerderijgalerie de Osseberg Grijpskerke

1 okt – 29 okt

do-za 14-17 uur en na afspraak

Expositie Grafisch Verbeeld Een tentoon-stelling met werk van Jorien Brugmans, Saskia Eggink, Ernest Joachim, Jeroen Kersouw, Marijn Kluijfhout, Ton Lamper, Marieke van der Perk, Tjitske Prins, Erlend Steiner Lovisa, Paula Termeer, Annie van Wingerden, Sjaak de Wit, Simon Woudwijk en daarbij bronzen beelden en ander werk in de ruimte.

 

Singelweg 11

4364 LA Grijpskerke

www.deosseberg.nl

 

2

De Drvkkery – Middelburg

3 okt – 28 nov

ma 11-18, di-vr 9:30-18, za 9:30-17:30 uur

en koopavond/zondag

Expositie Stadsmonsters Bij de Drvkkery is werk te zien van Renata Bueno. Schijnbaar toevallige situaties op straat transformeert zij in monsters. Op 9 okt: workshop portretten en selfies maken met de kunstenaar. Tegelijkertijd zal bij de Roofprintpers ander werk te zien zijn van Renate Bueno.

 

Markt 51

4331 LK Middelburg

www.de-drvkkery.nl

 

3

De Roofprint Pers – Middelburg

za 29 okt vanaf 20 uur

Pre-finissage tijdens de Nacht van de Nacht. Maskerade in Duister Middelburg.

 

1 okt – 31 okt

vr-ma 12-17 uur

Expositie Máscaras, caras, personagens ... um mundo de fantasia/maskers, koppen, personages ... een wereld van verbeelding. Zeefdrukken, monoprint- en postprint collages van Renata Bueno (Brazilië) & vlakgomdrukken/collages en boeken van Leni van den Berge. En ook: “Only cats?”, een boekproject van Renata Bueno en Leni van den Berge. N.b. Meer werk van Renata Bueno is te zien bij boekhandel ‘de Drukkery’.

 

Bellinkstraat 25

4331 GV Middelburg

www.deroofprintpers.nl

 

 

4

Atelier Riet Wullems – Middelburg

29 okt en 30 okt

Gastexposanten en demonstratie etsplaten drukken

 

1 okt – 30 okt

do-za 13-17, zo 2 okt en 30 okt 13-17 uur

Expositie Grafiek 2016 Overzichtstentoonstelling grafiek van Riet Wullems van de afgelopen 10 jaar. Op een enkele ets na zijn alle etsen in kleur afgedrukt. Mens, natuur en gewone dagelijkse dingen zijn de favoriete onderwerpen. Demonstratie etsplaten afdrukken. Tijdens het estafette weekend van 29/30 oktober diverse gast-exposanten.

 

Vlissingsestraat 48

4331 KW Middelburg

www.rietwullems.nl

 

5

Zeeuws Museum Middelburg

zo 30 okt 13:30 uur

Lezing Rembrandt : een leven in prenten. Lezing door Frans Laurentius op initiatief van VirusGrafiek. Over het leven en werk van Rembrandt aan de hand van de vele etsen, die hij in zijn lange carriere gemaakt heeft. Aan de hand van kunsthistorische, historische aspecten en vondsten uit het watermerkonderzoek zal een beeld van deze kunstenaar worden geschetst.

NB. De lezing is gratis, er wordt wel entree voor het museum gevraagd. Museumjaarkaart gratis. Aanmelden via virusgrafiek@gmail.com

 

Abdij 3-4

4331 BK Middelburg

 

6/7

Kunstwerkplaats KipVis /Grafische werkplaats VirusGrafiek – Vlissingen

za 29 okt 12-17 uur

Grafiekbeurs Tijdens de beurs exposeren en verkopen verschillende kunstenaars hun werk.

Expositie VirusGrafiekestaffete. Een weerslag van het proces en eindresultaat van de VirusGrafiekestaffete, één unieke prent door 5 kunstenaars achtereenvolgens gedrukt.

 Expositie 24 hour comicday Vlissingen. 24 hour comicday is een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement waarin tekenaars 24 uur onafgebroken werken aan een strip van 24 pagina’s. De expositie omvat strips die de afgelopen jaren gemaakt in Vlissingen zijn. (dit jaar 1 en 2 okt.)

Demonstraties op de etspers en proefpers in de grafische werkplaats. Ook is de Print op het Witte Paard aanwezig die live drukt met alternatieve druktechnieken.

 

Dreesstraat 2

4384 DC Vlissingen

www.virusgrafiek.nl

 

8

Boekhandel ’t Spui – Vlissingen

5 okt – 31 okt

ma 13-17:30, di-vr 10-17:30, za 10-17, zo 30 okt 13-17 u

Expositie Dromenland

Kinderboek Illustraties van Marijn Goldschmidt.

Marijn Goldschmidt volgde de opleiding Visuele Communicatie aan de academie in Den Bosch, met als vakken illustratie, fotografie en grafische vormgeving. Haar afstudeerwerk werd bekroond met een prijs voor ‘het meest eigen handschrift’. Vervolgens heeft ze veel ervaring opgedaan bij diverse bureau’s en organisaties. Naast haar liefde voor grafisch ontwerp houdt zij zich ook graag bezig met illustreren.

 

Oude Markt 5

4381 ER Vlissingen

www.boekhandelspui.nl

 

Agenda overige weekenden

 

Grafische werkplaats VirusGrafiek - Vlissingen

za 1 - zo 2 okt 12-12 uur

24 hour comics day Vlissingen.

Een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement waarin tekenaars 24 uur onafgebroken werken aan een strip van 24 pagina’s. Resultaten van de afgelopen jaren zijn te zien op 29 okt.

 

De Roofprint Pers – Middelburg

zo 2 okt 14 uur

Boekpresentatie ‘Only cats?’ Een boekproject van Renate Bueno en Leni van den Berge. In januari bracht de post een envelop met een aantal vreemde types, die zich allemaal hetzelfde afvroegen: “If I had a cat ...”. Een kat, ja, wat dan? Er ontspon zich een verhaal dat tussen Middelburg en Weesp reisde met steeds weer de nieuwsgierigheid en de lol van ‘wat gebeurt er nu?’ Het boek is in kleine oplage uitgegeven bij de Roofprint Pers en samen met de originele prenten te zien op de tentoonstelling.

 

Atelier Riet Wullems – Middelburg

zo 2 okt 13-17 uur

Kunst en Cultuurroute Middelburg

 

De Drvkkery – Middelburg

zo 9 okt

Workshop portretten en selfies maken met Renata Bueno (tijdens de Kinderboekenweek). Kijk op de website van de Drvkkery voor meer informatie over aanmelden en deelnemen.

 

Boerderijgalerie de Osseberg

vr 14 okt 20 uur

Lezing over grafiek door Ton Lamper.

last modified 2016-10-07           www.kalkowsky.nl